I'm not your executioner. I'm not your devil and I'm not your God. I'm Dno


Ja.. Vi alla är vårt eget fängelse. Var och en av oss sin egen vakt och avtjänar sin egen tid. Vi fastnar i våra egna små resor och dömer oss själva för sätten vi går till väga. Jag kan inte döma en annan människa, ingen annan heller för den delen. Det bästa jag kan göra är att döma mig själv och leva med det.. Du ser.. vad andra människor gör är inte riktigt min affär, såvida de närmar sig mig med det, och vill att jag ska göra något åt det.. då tar jag hänsyn till vad som måste göras. Förutom det.. avtjänar jag mitt eget straff och nummer..





Eurythmics Sweet Dreams


Favoriter


Den här frågan har kommit upp antal gånger nu, vad tittar du på? Längst ner på högersida på min blogg har jag mina länkar nu.. Här hittar ni bra sidor med bra program. Själv försöker jag uppdatera allt varje vecka. 


http://svtplay.se/alfabetisk 
                
Dokument inifrån                             
Dokument utifrån                             
Dokumentärfilmer                            
Dom kallar oss för artister                
K special                                         
Kobra
Kulturnyheterna
Messiah frälsaren
Pingu
Skavlan
Vetenskapens historia
vetenskapens värld
vetenskapsnyheter 
världens händelser



Charles Manson once sai..


Look down at me and you see a fool
look up at me and you see a god
look straight at me and you see yourself







I have X'd myself from your world..


Ego är människan, den manliga bilden. Ego är fallossymbolen.. hjälmen, pistolen. Mannen bakom pistolen, sinnet bakom mannen bakom vapnet. Min filosofi är att egot är.. tänkandets sinne.. Sinnet du projekterar med, för krig mot. De tryckte in all kärlek i ett hörn, gömde det. Ego är som.. "I'm going to war with my ego stick." 




Muse - Uprising


I'm no lunatic girl. I'm a sane girl fighting for her soul.


Många blir förvånade när jag förklarar min kärlek till gamla stumfilmer.. men jag verkligen älskar dem. Min pappa presenterade Charlie Chaplin för mig när jag var 7 år gammal.. Filmer som, dracula (1931), Metropolis (1927) och Nosferatu (1922) står mycket nära mitt hjärta idag. Det är fint att se en hundra år gammal film.. Skratta och gråta till samma scener som männikorna på den tiden.. Sen kommer det inte som en nyhet när jag skriver att jag är kär i Tim Burton.. 




I'm not obsessing. I'm just curious.




I Feel Certain I Am Going Mad Again..



Birthday Suit


Det var min födelsedag idag.. 2, 3 stycken gratta mig och det var allt, den här dagen var precis som alla andra dagar.. inget speciellt. När jag var mindre fick jag slåss för uppmärksamhet. Uppväxten var tuff och jag kände mig oftast osynlig. Jag tror att människor gillar att ha en dag där allt handlar om en, att alla tänker på dig och visar att du existerar.. jag ser dig, det är lite vad vi lever för. Men jag har de senaste åren slutat säga till folk när jag fyller år. Med tiden har jag lärt mig.. Det finns alltid någon som ser mig oavsett om det är min dag eller inte. Tvärtom.. jag tog den här dagen och såg mig själv i spegeln.. jag ser mig själv med ett klart öga och det är allt som räknas..



Shy Child - Drop The Phone


Min Hjärna Är Ljusfattig


Satt på bussen och min hjärna snurrade som vanligt..

Vindens dikter dör långsamt ut.. För ljus för sidan, för svagt och för långt borta. De vi kallar för månen, stjärnor, solen.. De sjunker ner i havet och glider bakom träden på horisontens kant. En sommardag eller en vinternatt kommer alla dikter att upphöra.. ingen kommer att gråta, ingen kommer att se upp mot himlen, en tung dimma kommer att täcka alla gator.. Ett outplånligt mörk regn kommer att falla ner på oss alla och ingenting.. inte ens en fågel kommer att sjunga..






The sound of rain


FOR HER


Det kan vara var som helst, vilken natt som helst.. I ditt rum som är tomt och mörkt, nere på gatan eller hos sådana suddiga gränser du knappt ser.. knappt kan drömma om. Du kommer inte känna lust, ingenting kommer att varna dig.. ingen plötslig vind, ingen stillfull luft.. Hon kommer att visa sig, hon kommer att visa sig som en människa du en gång kände.. Den vännen som kastade bort sitt liv, flickan med det korpsvarta håret.. Hennes armband kommer att gnistra.. så starkt att det skapar ett ljus av hemmet du en gång vände ryggen till för många år sen..





Angels- P-Diddy ft. Notorious Big


I'm lost In The Woods


Your my devil..your my angel
Your my heaven.. your my hell
You're my now.. you're my forever
You're my freedom.. your my jail
You're my lies your my truth
You're my war you're my truce
Your my questions your my proof..



Lost In the World - Kanye West



TWO CAN KEEP A SECRET IF ONE OF THEM IS DEAD


Jag gick endast dit för att hämta en cigarett av en vän.. när jag möter hans iskalla blick.. berättar han att han har skurit upp en kille som "jiddra" med honom. Blodsprängda ögon, en ostadig balans och en stank av alkohol. När jag frågar honom varför börjar han att mumla.. jag har egentligen inte tid, måste vidare. Kramar om honom och går min väg.. Vi alla hamnar där till slut.. bara på olika sätt..




Kaskade - Dynasty (Dada Life Remix)


Bakgård


Modellagenturer kan vara riktigt jobbiga ibland.. Kanske för att jag har aldrig tagit mig själv på allvar..


Photo By: Dno


I FEEL..


Gymnopédie No.1

 

The Revolution Will Not Be Televised


1970 skrev poeten Jill Scott dikten och låten The Revolution Will Not Be Te Televised. Den skrevs som en del av den svarta medborgarrättskampen.. Den har kopplats samman med Che Guevara och det blev en låt som spelades flitigt på Tahrir torget under Egyptens revolution. Det känns som att den är mer aktuell nu än någonsin tidigare.. Nu när vi har suttit och tittat på tv sända revolutioner dygnet runt..   

Jill Scott menar att revolutionen är en mental process. Det är när människan ifrågasätter saker och ting som man blir revolutionär, när man ändrar åsikt. revolution betyder förändring.. Den revolutionen visas inte på tv, för att förändringen sker i folks sinnen.. 







 








And My Heart Stops.


Jag hittade en bild på oss idag när jag packade mina kartonger.. Det fick mig att tänka på hur allting en gång var.. Kände mig liten igen, stående på mina tår. Jag letade reda på de bortflugna fjärilarna och tänkte ... När när de dansade med sina vingar och flög fritt och slarvigt i ljuset.. Allting var i ansiktet av osäkerhet..





DanyOchThom


Då var det dags att flytta igen.. Saknar mina bästa killar Dany och Thom..



Lady Gaga - Bad Romance




Sonny Liston



Sonny
Liston föddes 1928, son till en arrendator i Arkansas. Brutalt misshandlad av sin far, sprang han hemifrån 1941. Efter ett kort liv i kriminalitet landade han i fängelset, där upptäckte Sonny boxning, vilket ledde till att han slutligen slog igenom. Han slog Floyd Patterson för den tunga titeln år 1961 innan han förlorade den till Cassius Clay 1964. Sonny dog av en misstänkt heroin överdos 1971..

Alla har sett Sonny Liston.. få känner till honom. Jag antar att jag vill ge den mycket kända bilden av Muhammad Alis seger en helhet.. Sonny ligger på marken..




En elefant balanserade..


Klockan är 04.39.. jag kan inte sova. Min hjärna knullar mig..




Mitt liv bakom slutna ögon är vackrare än verkligheten


Leta efter mig.. Hitta mig efteråt i regnet, naken.. Jag har tårar i ögonen, blåmärken i mitt ansikte och på mina händer. Jag drömde min väg ut ur barndomen.. fortfarande har jag inte vunnit. Inte ens en promenad i en sommar storm kommer att kunna tvätta bort doften av vad som har hänt. Ingen mardöm kommer att kunna frikänna mig från denna likhet i spegeln. Hennes hud.. olivfärgad och blek är min hud.. jag närmar mig den åldern hon var när hon för första gången rörde vid mig.. Det här huset har en blodig tystnad..



Radiohead - My Iron Lung


Blod Theme


Ringside.. bra platser.. Jag älskar MMA. Ikväll sitter jag i den stora arenan i Stockholm och ser det live.. Jag försöker hela tiden påminna mig själv om att detta är på riktigt och inte på tv.. Att se killarna mosa, knäcka, vrida och bryta varandras kroppar.. jag tänder på det. Jag vill dansa med mina klackar i blodet, smaka svetten.. Rycker till och vaknar ur min dvala när en av killarna får en knytnäve i ansiktet och börjar blöda näsblod.. blod som skvätter åt mitt håll.. välkomnar mig.. Jag ler..




The Strokes - You Only Live Once



Lucy In The Sky


jag anser att det endast finns en sak i välden som är gudomlig, andlig.. konst. Jag vägrar att tvingas tro på andra människors tolkningar av vem eller vad gud är.. Ingen borde göra det.. Ingen människa äger rättigheten (copyright) till vad gud är..



The Beatles- Lucy In The Sky With Diamonds


THE REAL DEAL


Dno- Jag låter dig alltid gå i bakgrunden när jag skriver

Dida- Stör det inte dig?

Dno- Riktig musik i bakgrunden stör mig inte..



I Never Said.. Be Like Me


Jag fruktar att bli som alla människor jag hatar, jag är rädd för att misslyckas, är rädd för att förlora kontrollen. Allting jag gör.. Jag försöker hela tiden balansera det mellan kaos och kontroll.. jag är hela tiden rädd för att hamna i det ena eller det andra facket, att gå vilse i något eller att förlora allt att gå vilse i.. Mest fruktar jag att bli ett accepterat får i samhället..




Wamdue Project - King Of My Castle


It's A Victory For Art


Hon börjar skratta när jag öppnar dörren.. Min högerhand är invirad i bandage, bulan på min panna har börjat få en blå nyans. Min hesa röst försöker säga kom in men det går inte.. börjar skratta med.. Jag drar mina långrandiga ben in i vardagsrummet. Marilyn Mason konserten igår kväll var grym, men jag gjorde illa mig.. En kväll fylld av kaos.. så värt det. Jag anser att Manson är en av de mest intelligenta människorna vi har i musikbranschen idag.. alltid vart en av mina stora idoler..




The Beautiful People-Marilyn Manson


I Skuggan Av Förorten


Min pappa sa alltid att när jag blir äldre skulle jag då förstå.. Tja , det gjorde jag till slut. Jag lärde mig mycket från denna man. Jag lärde mig att ge kärlek och få tillbaka kärlek villkorslöst. Det är bara att acceptera människor för vad de är. Viktigast av allt.. Det sorligaste i livet är bortkastad talang, och de val som du gör kommer att forma ditt liv för alltid. Men om du frågar någon från mitt kvarter.. de kommer att säga att detta bara är ännu en berättelse från förorten..





The Killers - Read My Mind


The Widow


Jag Vaknar upp på morgonen och ser att det snöar kraftigt igen.. Jag har tittat ut på det under en lång tid, vägen en blind människa ser på världen.. på baksidan av mina ögonlock. Något som jag ville ha i mina händer finns inte längre där.. och jag hör mjuka snöflingor ropa efter mig, de som har fastnat mellan trädgrenarna.. Jag har förlorat någon och lyckas inte hitta tillbaka..




Ice Dance - Danny Elfman


I Am The Sky


Heard about the guy who fell off a skyscraper? On his way down past each floor, he kept saying to reassure himself: So far so good... so far so good... so far so good. How you fall doesn't matter. It's how you land..



.


PATRICKBATEMANDEXTERMORGAN




Dexter Blood Theme



La Haine


Länge sen jag såg filmen La Haine.. Den filmen har alltid en förmåga att väcka gamla minnen. Jag minns hur jag som femtonåring brukade hänga med mina kusiner i Frankrike och Schweiz. Efter skolan umgicks vi i den trasiga lilla villan i den franska förorten. I de slitna sofforna brukade killarna ligga höga.. Folk strulade, putsade vapen, rappade och knarkade. Som engelskt talande stack jag oftast ut.. Men ärligt talat höll jag mig borta från allt.. förutom en sak.. Sprayflaskor..



Excuse Me While I Kiss The Sky


Han kysser
mig med en serbisk tunga.. berör knappt mina tänder. Vågor rullar över utrymmet i min mun. Jag slukar honom, han sväljer sina vokaler.. jag har ett grepp om hans ordbok. Slutet av hans läppar är början på en öken.. Hans ord formar rep som ständigt utvecklas till lassos, han är.. Valquero. Jag står tonlös, inbäddad, förlorad på ett språk jag knappt känner till..




HURTS - Devotion 
 


There's No Certainty, Only Opportunity.




Tillbaka I..


Centrala Stockholm.. Jonas berättar om en tjej som han träffade för många år sen i Spanien, han pratar om kulturen och klasskillnaderna i resten av Europa. Jag försöker lyssna så gott jag kan men tappar fokus hela tiden.. Vi sitter på ett café i en galleria. Några meter bort sitter det 3 invandrarkillar och stirrar. Jonas verkar inte lägga märke till blickarna.. Blickar som säger varför sitter en liten invandrar tjej med en 43 årig svensk man och fikar..
Vissa kanske blir upprörda av detta inlägg och inte håller med. Men Sverige är verkligen ett delat land idag och vi bidrar med negativitet från båda hållen..



Photo By: Jonas Kosunen





En Köpman I Sverige


Ja.. Jag är en invandrare. Har inte en invandrare ögon? Har inte en invandrare händer, organ, dimensioner, sinnen, känslor, passioner? Matas med samma mat, sårad av samma vapen, lider av samma sjukdomar, läker på samma sätt, värms och fryser av samma vinter och sommar.. som en svensk? Om du hugger oss, blöder inte vi? Om du kittlar oss, skrattar inte vi? Om du förgiftar oss, dör inte vi? Och om du gör mig fel.. har inte jag rätt till min hämnd?






Satellite Heart- Anya Marina


Water Droplets


Detta var det sista jag förväntade mig efter nattens storbråk.. I linne och shorts står jag vid fönstret och tvekar.. Solen stiger snart men det syns inte, regnet öser ner.. Synen av honom.. jag måste gå ner.. Stressad tar jag på mig mina regnstövlar och min jeansjacka, paraplyet rycker jag med mig på vägen ut. Jag korsar gatan och möter upp honom.. Hans svarta hatt, långa hår, skinnjacka och svarta jeans.. allting är blöt. - Du är problem.. -Jag vet att jag är den typen av kille med allvarliga problem.. Han ställer sig under paraplyet.. tystnad.. - följ med upp, du behöver nya kläder..




Supermassive Black Hole- Muse



ELECTRIC FUCKING ZOO <3


Jag gick förbi fritidsgården för någon dag sen, växte upp där. Samhället idag är kluven, för mycket vi och dem. Kristna och muslimer.. svenskar, slaver, araber, somalier osv. Medans jag väntade på en vän slog jag mig ner vid ett bord och startade en konversation med några av de små pojkarna.. 3 pojkar blev till 4, 8, 10, 17.. Vi bestämde oss för att flytta oss till ett rum där det var lugnare, bort från alla andra som sprang runt, skrek, lekte och spelade biljard. Det hela slutade med att jag hade en föreläsning om religion, respekt, arbetssätt och homosexuallitet. Till min stora förvåning möttes jag av en stor respekt, de räckte upp handen när det hade något att säga och lyssnade på varandras åsikter. En och en halv timma senare tackade jag för mig och bad dem att ge sig själva en stor applåd.. När jag öppna dörren och gick ut var det ingen kvar där ute.. helt dött. Jag hoppas från djupet av mitt hjärta att jag fick åtminstone en liten människa att tänka till..




MIA - Paper Planes


Old School


Jag gick förbi min gamla skola igår.. Jag hade alltid en mycket speciell relation till min gamla fotolärare.. bestämde mig för att gå in och säga hej. Vi möttes i hallen i den långa korridoren. Vid första ögonkastet såg han tidlös ut.. som om tiden hade stått stilla alla åren vi inte hade talats vid.. Men det var endast för en halv sekund.. Idag har Thomas en käpp för att orka stå upp och hans hår är gråare.. Men en sak förblir desamma.. människans personlighet.. Han blev glatt överraskad och kramade om mig länge..

Vi satte oss ner på hans kontor och hade en konversation om de senaste åren i våra liv, sen visade han mig dem renoverade lokalerna. Vi slutade i lärarrummet där vi tog en fika och pratade om olika ämnen som musik, drömmar, konst, religion och astronomi..

Dno- Jag är här ett tag.. Vad ska vi hitta på? Konstmuseet?
Thomas- Det du.. det är ett måste.










Vanilla Sky


Du vaknar upp kallsvettig på natten och skakar av dig dina mardömmar, stoppar ner dem i mörkret, dit dem tillhör.. poeten vaknar och sveper in sig i en filt av ren känsla.. Hon vaknar och skriver ner sina drömmars språk.. Därfö..



People Like You Need To Fuck People Like Me


Heartbeats Of Rain


Mitt vänstra öga
är underutvecklad, jag kan knappt se. Allting i världen är förorenat vatten, flyter utan anledning. Det finns ingen doft eller smak. Dessa sinnen har inte hittat sitt erkännande i den världen som ger dem rätten att känna det lexikonet definerar som "bränd" eller "utsökt" Jag vet ännu inte dessa saker.. Allting är ett grått skal.. Världen är ännu inte född, levande.. eller eftertraktad.




Joy Division - Isolation


Hats Off


Hennes motto var “Rise above it" Resten av världen blev gammal och gick i pansion, men Mimi Weddell hade bara börjat.. Mimi var en 60 år gammal tant som bestämde sig för att följa sin stora dröm.. att jobba som underhållare.. 80 år gammal tog hon danslektioner och gick på auditions.. 90 år var hon med i Sex and the City, Law and Order och filmen Hitch.. Hon jobbade som modell för Louis Vuitton och Juicy Couture. Mimi Weddell Gick bort i september 2009.. 94 år gammal.

“If you’ve achieved a dream, one dream however small or big, it’s a miracle” -Mimi Weddell






My First Love


Planet landar.. Min puls går inte att mäta.. Med resväskan i handen går jag med raska steg och bemöts av en människoskara som väntar på anhöriga. Mina ögon letar igenom folket.. stannar till.. Jag känner igen rösten bakom mig. När jag vänder mig om och möter hans blick drar jag på munnen. Vi kramar om varandra hårt.. min fingrar tappar taget om resväskan.. Det tog oss flera år att hitta tillbaka.. men vi är här nu..


Mina ögon tåras upp när han drar sina armar runt mig, det är dags att släppa taget.. taxibilen väntar. -Lova mig att om vi någonsin hittar tillbaka.. det blir utomlands. Vi tar var sitt plan och möts upp någon annanstans i världen, i ett annat land. Jag nickar och kysser honom..




Regina Spektor - Fidelity


I`ve Been Living On The Fault Line


"Att vara
lycklig är något du måste lära dig" Det ligger något i det.. jag vet inte vad mer jag ska skriva..




Feelin` Like A Crimminal


Sitter med morgonkaffet och reflekterar över mig själv.. Hur kan det komma sig att jag, Dno som har vuxit upp i miljö där folk blir kidnappade i bakluckan på bilar och slängs ut blodiga några timmar senare, en miljö där tjejer slåss med krossade glasflaskor, där street attityden är ständigt närvarande. Hur in i helvetet växte jag upp till att bli en filosof vars favoritsyssla är att vandra omkring på olika museer i 6 timmar och överanalysera tavlor? Hur kunde jag växa upp till att älska böcker, klassisk musik och politik?.. nördigt värre, eller?

Hur som helst, till er som känner att ert öde redan är förutbestämd av olika anledningar. Låt aldrig andra människor definera vem du är..





Angel Haze - 6'7 Freestyle
 
 


Goodbye Firishta


Det är gjort, jag planerade allt, jag gjorde det avsiktligt.. i en plats i dig växer nu de planterade lögnerna.. Och nu, piskar ett ont ilska i dina ögon tillbaka? Jag piskar tillbaka sladden dina ögonfransar gav mig. Vi är endast en piratkopiering av kött som brottas, jag gråter, du gråter... Vi slutar stiga och kvävs istället i våra svar, Vad som en gång var en blank yta.. är idag endast vitt skräp.. Och så var det över. Ingenting.. sedan kommer natten och jag känner dig gå vilse någonstans nedan, djupt du flyttar. Natten går tom, och jag sår ner till dig i tyngdlöshet, krossad.. När jag kysser dig för en sista gång.. kommer då rädslan.. När solen stiger har vi båda drunknat.. 




Tuanas senaste klipp Firishta http://tuana.se/ 

 


Out of habit


Vår historia är blåblodig och tragisk, som en tyranns påfallande mask.. Ingen fara eller magisk drama, ingen trival detalj framkallar mina känslor lidelse. Opium gjorde mig besatt.. ens renhet berusade även dig. Jag drömde bort mitt liv, jag drömde bort den eftersom allting måste bli en del av det förflutna. Jag återvänder dit ibland.. vänder mig om och ser tillbaka..

Idag jagar mina minnens horn mig, dennes ljud dör ut tillsammans med vinden.





AmpLive - The Submarines 1940 Remix


My one regret in life is that I am not someone else.


Det börja med att han endast var en läsare men idag en cool vän.. Jag skriver ibland om mina vänner, det är för att jag har haft turen att lära känna mycket intelligenta, roliga och flummiga människor. Jonny Van är en av dem.
Han bor i Norge och jobbar på Levis store i Oslo.. killen har stil..


Förföljd av en svart katt. Jagad av min egen skugga. En berg- och dalbana som ett vattenfall. Adrenalin. Tvärstopp i nittio graders lutning. Hoppar av mitt säte och svävar istället uppåt lätt som ett fjäder. Katten vänder sin rygg och min skugga möter ljus. Glädjerus.

Written by: Jonny Van



Music- Despicable Dogs- Small Black                Photo- Jonny Van


Children Of The Revolution


Från minst åtta andra länder rapporteras idag protester. Från Marocko i väster till Kina i öster kräver demonstranter förändring. De inspireras av den så kallade Jasmin- revolutionen.. Det sker något mycket vackert därute..




RSS 2.0