Confessions of a Dangerous Mind


Jag kom på ett nytt spel-show ide nyligen.. Den heter The Old Game. Du har tre gamla män med laddade hagelbössor på scenen. De ser tillbaka på sina liv, ser vilka de var, vad de har åstadkommit i livet och hur nära de kom att förverkliga sina drömmar.. Vinnaren är den som inte spränger sin hjärna med hagelbössan.. Han får ett kylskåp..

Min lillebror- Ingen dör oskuld.. livet knullar oss alla




Yeah Yeah Yeahs- runaway


MOOD


FASCIST INSTUTION


I en värld där 1% av befolkningen äger 40% av jordens rikedomar ... I en värld där 34.000 barn dör varje dag av fattigdom och sjukdomar som kan förebyggas, och där 50% av världens befolkning lever på mindre än 2 dollar om dagen ... En sak är klar. Något är väldigt fel. Och oavsett om vi är medvetna om det eller inte, livsnerven i alla våra etablerade institutioner och därmed samhället i sig är.. pengar.






LET IT BE


VISION OF DESTROYING A CHAPTER


Att försöka minnas dig är som att bära vatten i mina händer en lång sträcka över sand, någonstans väntar människor, de har inte druckit något på flera dagar.. Ditt namn var min föda jag levde på.. och nu är min mun full av smuts och aska. Att uttala ditt namn var att vara omgiven av fjädrar och silke, nu.. sträcker ut min hand, endast för att röra glas och taggtrådar.. Du var den röda tråden i mitt liv, kopplade samman allting. Nu är jag endast rester,fragment på en skräddares golv.. Jag dansade när jag fick beskedet.. må mina fötter skiljas från min kropp.




Kanye West - Lost In The World


JÄRN


Varje
morgon vaknar jag med blod på min kudde och smaken av färsk blod, järn på min tunga.. De säger att mitt tandkött är inflamerad och att blödningen kommer upphöra vid första frosten.. varje dag väcker solens strålar mig. Jag tror att vissa av mina nerver är exponerade.. fin hud har nötts bort, resultatet av natten du dödades.. Samtal vid frukosten innehåller de mest avskalade sanningen av alla mina dikter och hela dagen går jag runt och väntar på ett mirakulöst brev. Sanningen är att mitt liv lutar sig något framåt, inväntar.. Varje dag raglar den nedåt mot sitt röda undergång.  




Samuel Barber - Adagio for Strings


MENTAL MASTURBATION

Sex with you is really a Kafka-esque experience..
I mean that as a compliment.



Radiohead - No Suprises


MATCH POINT


Den mannen
som sa "jag har hellre tur än att det endast ska gå bra" såg djupt in i livet. Folk är rädda för att erkänna hur stor del av livet som är beroende av tur. Det är skrämmande att tänka att  mycket är utanför ens kontroll. Det finns stunder i en tennis match när bollen träffar toppen av nätet, och för en bråkdels sekund, kan det antingen framåt eller falla tillbaka. Med lite tur, går det framåt, och du vinner.. Eller kanske gör den inte det och du förlorar..






I Feel Lethal, On the Verge of Frenzy.. OMFG


Jag har så långt tillbaka jag kan minnas älskat sjukhus. Det kan bero på att jag har spenderat mycket tid där under min uppväxt och har bara anpassat mig.. Eller så kan det bero på att sjukhus har en ordning, glasklara ytor, doften av disinfections medel.. en pedantisk renhet.. Till skillnad från min ljusfattiga hjärna finns det ett evigt ljus som skiner upp allt och alla som befinner sig i området.. trots att döden ständigt är närvarande.. 






BREATHTAKING


Feb. 22, 2011


Klockan är 07.00.. ligger nyvaken i sängen och äter det sista som finns kvar av min kladdkaka jag gjorde inatt..
Jag vet inte riktigt varför jag stiger upp så tidigt varje morgon.. behöver igentligen inte det. Den här bloggen är en direkt väg till min hjärna, mina minnen och reflektioner. Och nu säger jag det, jag förnekar mig själv, allting är kaos.. Allt ordnar sig intalar jag mig själv.. allt ordnar sig..







CONNECT THE DOTS


If I make the lashes dark
And the eyes more bright
And the lips more scarlet,
Or ask if all be right
From mirror after mirror,
No vanity's displayed:
I'm looking for the face I had
Before the world was made.





TEQUILA SUNRISE

Nyvaken.. ja. Knackar på himlen och lyssnar efter ljudet. Van Gogh sa en gång att döden kommer föra oss till andra stjärnor..


Crystal Castles - Empathy Video Remix



Feb. 20, 2011


Måns- Du påminner mig om min syster.. jätte glad utåt men ledsen inuti.

Dno- Jag tror att jag alltid kommer vara sorgsen inuti.. helt enkelt en del av mig. Jag har skrivit en hel del inlägg som handla om det mörka i mig, tomheten, strävan efter något okänd.. alla tankar om att vilja ta livet av sig själv.. Men ett år, 10 000 cigaretter och lite självdistans senare har jag märkt en sak.. All min kreativitet kommer från denna mörka plats, det är en ständig tomhet som hela tiden längtar efter en plats som inte existerar. Och det är just detta som hela tiden driver mig till att utvecklas och skapa. Det är en farlig skörhet som allt för ofta tvingar mig till att leva på gränsen.. en farlig skörhet som definerar mig..jag är.





TheoandAdam


Hurts- The Water



Feb. 19, 2011


Det här är wierd.. så wierd att jag får gåshud..

I juli förra året skrev jag det här inlägget.
Klicka på länken ---> http://dno.blogg.se/2010/july/utkast-juli-7-2010.html#comment

Jag råkade av en ren slump hitta det här kortet på nätet.. någonstans i Montenegros huvudstad Podgorica har någon sprayat den här coola bilden på en vägg..






Feb. 18, 2011


Existens..
ja du, vad spelar det för roll igentligen?
Jag har funnits på bästa sätt jag kan
Det förflutna är nu en del av min framtid
Nuvarandet är väl ur..



Control by Anton Corbijn


Feb. 17, 2011


Jag tar ett långsamt steg bak.. tystnad. Min pappa berättar vad som har hänt.. den vithårige gamla mannen rör sig inte.. Hans kropp fryser till och slutar andas, hans blick dör långsamt. Sen slår det honom och han faller ner på golvet i hallen. Pappa sätter sig ner och gamlingen kryper in i hans armar, en omfamning ord inte kan beskriva. Ett skrik utan ord, en vädjan utan nåd.. en mördad son. Jag går ut och lämnar de två ensamma, stänger långsamt dörren till sorg..







Feb. 16, 2011


Fontänerna minglar med floden, och floder med havet, himmelens vindar blandas förevigt med en söt känsla.. Ingenting i världen är ensam. Alla försemål styrs av en gudomlig lag. I andra väsen minglas det, varför är jag inte med i din? Se bergen kyssa höga himlen och vågorna omfamna varandra.. ingen blommas syster blir förlåten om den föraktar sin bror, solen knäppte jorden och månens strålar kysste havet.. Vad är alla dessa kyssar värda om du inte kysser mig?

Min pappa sa en gång.. varje levande varelse på denna jord dör ensam.




Feb. 16, 2011


OSCAR


Jag kommer aldrig någonsin förlåta Oscar Akademin för 2008 då de missade en oienkännlig Viggo Mortensen i sin roll som Nikolai i filmen Eastern Promises, inte heller förnekelsen av erkännandet David Cronenberg förtjänar. Samma känsla uppstår när folk har missat Joe Pesci i The Goodfellas från 1990, som tur passerade detta inte lika lätt Oscar grabbarna.





Feb. 15, 2011


Jag inser att jag är lidandets geni.. Att jag inom mig själv, med stor framgång, lyckats skapa en gränslös och fasansfull kapacitet för smärta. Jag inser också att grunden till min pessimism inte är förakt inför världen, utan självförakt. För hur skoningslöst jag än tillgör instutitioner eller personer när jag talar.. så skonar jag aldrig mig själv.. Det är alltid mig själv jag först och främst spänner bågen.. mig själv jag först och främst hatar och föraktar..



Hurts - Illuminated


The black part of my heart


Each day is more gray than the one before.
Each night is darker - beyond darkness.
The world gets colder week by week as the world slowly dies..




Feb. 14, 2011

Klockan är halv fem på morgonen.. natt uggla.

.


Feb. 11, 2011


Jag
kan aldrig läsa alla böcker jag vill läsa, jag kan aldrig vara alla de människor jag vill vara och leva allas liv. Och jag kan aldrig heller träna mig själv till alla färdigheter jag vill ha.. Varför vill jag allt detta? Jo.. För att jag vill leva och kunna känna alla nyanser, toner och variationer av det psykiska och fysiska erfarenheterna som är möjligt i livet. Men jag är fruktansvärt begränsad..



Roslyn - Bon Iver & St Vincent


SMOOTH CRIMINAL


WHO LET THE LIGHT IN?


Feb. 7, 2007


Känslor
som besvikelse, förlägenhet, irritation, förbittring, ilska, svartsjuka och rädsla är i stället för dåliga nyheter, faktiskt mycket tydliga ögonblick som lär oss om vad det är vi håller tillbaka. De lär oss att piggna till och ta reda på vad felet är när vi känner att vi hellre vill kollapsa och backa. De är vår budbärare som visar oss, med skrämmande tydlighet, exakt var vi är fast. Detta ögonblick är den perfekta läraren, och tur för oss, är de känslorna med oss vart än vi är.



Star Slinger - May I Walk With You? *Official*




Feb. 9, 2011


En vanlig missuppfattning bland alla jag har träffat i mitt liv är att satanism handlar om rituella offer, skändning av kyrkogårdar och dyrkan av djävulen.. det finns ingen.

Jag tillhör inte och har aldrig heller förespråkat satanism. Det är bara en del av vad jag tror på.

Satanism handlar om att dyrka sig själv, eftersom man är ensam ansvarig för det goda och det onda inom sig själv. Kristendomens kamp mot djävulen har alltid vart en kamp mot några av människans kanske mest naturliga instinkter tex: sex, våld, och tillfredställandet av de egna drifterna, samt förnekelsen av att människan skulle vara evolutionärt sprungen ur ett djur.








Feb. 8, 2011



Ibland när vi blir snabba med att döma, vi märker inte ömtåligheten eller den övergående elegansen av vad som är runt omkring oss. I de uppspelta och mentala kaoset av att ständigt bedöma varje tanke och perception, kan du missa en del av den självlysande fenomenala världen eller inte ens märka någonting av dina egna tankar och känslor.




Santogold - You'll Find A Way (Switch & Graeme Sinden Remix)










Feb. 6, 2011


Giraffe tongue makes
A noose around his head
Hung from the rising sun
Until made immortal

He dropped into a white lotus
Butterfly bursting from his eyes in a cloud of sarin gas
Traversing the globe, wings spread
Landing only once, for a moment, on a retarded kid’s head





IT'S ALL MAKE BELIVE, ISN'T IT?



Feb. 5, 2011


Jag föddes med musiken inom mig. Musik var en av mina delar. Precis som mina revben, mina njurar, min lever, mitt hjärta, liksom mitt blod. Det var en kraft som redan fanns inom mig när jag föddes till denna värld. Det är en nödvändighet för mig, precis som mat och vatten. Musik är ljudet av mina känslor, mina passioner som älskar och njuter av varandra..





Phantogram - When I'm small





Utkast: Feb. 2, 2011


Schweitz, zurich.. gamla delen av stan. Trots att klockan är fyra på morgonen, kryllar gatorna av människor. Lik en ensam molm på himlen vandrar jag längs vägkanten denna tidiga morgon.. Söndagsmarknad, ärligt talat är jag så trött att jag inte ens vet vart jag är påväg, cigaretten i handen kastar jag i en vattenpöl jag passerar.. ahh jag älskar ljudet av den glödande askan kyssa vattenytan..






Friends - Band of Skulls




SPLIT. EMPTY. FILL. ROLL. LICK. LIGHT. ENJOY



RSS 2.0