Departure


Yeap dags att flytta igen, tror  jag har gjort 8 adressändringar den senaste tiden. Jag har mycket svårt att stå still men den här gången var det inte mitt fel.. Något bra som har kommit ut ur all flyttande är behovet av det materiella. Jag äger få saker idag, dumpat mycket på vägen. Känner mig fri...





      


PLATON


Enligt den grekiska mytologin skapades människor ursprungligen med fyra armar, fyra ben och ett huvud med två ansikten. Men guden Zeus fruktade deras makt, och delade då dem i två separata varelser.. dömda till att tillbringa sina liv i sökande efter deras andra halva…




  
       


In order to be irreplaceable one must be different


Möter snart upp min älskade. Det har gått över ett år sen han bestämde sig för att ta sitt pick och pack och bege sig till Los Angeles. Dany föddes till den här världen för att stå på scen, det märktes ganska snabbt när vi lärde känna varandra. Vi alla födds med en känsla av syfte eller mål i livet... men få av oss vågar försöka uppnå det.




kontakt: [email protected]



.


Separation


Som en röd tråd genom en nål har din frånvaro gått genom mig..  Allt jag gör är sydd i färgen..






    

Machiavelli Is In The Building


WEKNOWSOLITTLE


Normal
är att gå klädd i kläder som du köper för arbetslönen.. och kör rutin enligt i trafiken i en bil som du fortfarande betalar för.. Allt detta för att kunna komma till jobbet för att arbeta och kunna få pengar för att betala för kläderna och bilen. Vi får inte glömma huset du lämnar vakant varje dag så att du har råd att bo i den..








THE LOVE COMPETITION


Ludwig Van Beethoven


Så länge jag kan minnas har klassisk musik varit en bakgrundston i mitt liv. Jag älskar Beethovens typiska mod, att han omfamnade den franska upplysningens idéer.. moral, orsak, frihet och utveckling. En idealistisk man med krav. Hans sublima ton, nästan mozartisk. En obesvärad skönhet om du frågar mig.. Hans musik är en svävande linje som mänskligheten klänger sig vid.     

Det är alltid hans mest personliga stycken som greppar mig mest, som t.ex Moonlight Sonata, dedikerad till hans älskade.






The Watchmaker


I en frustrerad hållning försöker han knyta sin fluga.. Jag kallar honom för cp och tar tag i flugan för att rätta till den. Hans tunga andning blåser liv i mig. Släpper flugan.. han pussar min kind och jag inser vad leva är.. 







 


Man in Stream


Yeap.. Skickade iväg några låtar till sist. Producenten svarade igår natt, han sa att han gillade slutet i en av låtarna när jag fortsätter prata utan att förstå att bandet fortfarande rullar. Svarade med att det var charmen i det hela. Vi bestämde oss för att mötas upp om en månad. Jag ser fram emot samarbetet..




   

Psychoanalysis: An Elegy


Jag satt uppe hela natten och spelade in, men lyckades inte skapa något nytt som jag kunde stå för och skicka vidare till New York killen. Det går tyvärr inte att skapa när man är stressad eller frustrerad.. Därför börjar jag om idag. Jag skapar konst genom att bränna och förstöra vanliga begrepp.. sedan ersätta dem med nya sanningar som kan löpa ner från toppen av huvudet och ut ur mitt hjärta..



     

EPIC


        Joey Ramone ber Bille Joe Armstraong om en autograf - 1994




Anything but us is who we are


Förstår att de flesta av mina läsare går runt och tror att jag är världens mest seriösa människa hela dagarna lång.. Men jag är en riktig livsnjutare som har otroligt mycket humor och självdistans... Men den delen av mig själv sparar jag till mina närmaste.


.


The Distance Between You and Me


Jag är inte galen, jag inte det.. Men samtidigt.. självklart, vad skulle en galning annars påstå? Det är det Kafkaliknande geniala i det hela. Om du inte är galen men folk hela tiden påpekar det.. då har alla dina protester varit till motsatsen och istället understrukit deras argument. Förstår du vad jag menar?







.


Empty as your friend's soup can


Bob Dylan spelar i baksidan av SNCC kontoret i Greenwood, Mississippi 1963.. Vackert. Minns för några år sen när han på min födelsedag satt framför mig och spelade sina låtar live, en av de finaste presenterna jag har fått i hela mitt liv. 





     

To the One Who is Reading Me


Oavsett hur försiktig du än är.. kommer du alltid ha en känsla av att du missat något. En kollapsande känsla under huden som om du inte har upplevt allt. En fallen magkänsla av att du rusade rakt igenom stunder i livet när du borde varit mer uppmärksammad. Jo... vänj dig vid den känslan, för så kommer hela ditt liv att kännas en dag...




     

OXYGEN


sweet-sixteen-rebel-queen


I personally like to wear dresses, and I wear them around the house sometimes. So, whatever. -Kurt Cobain



           

The Deathwatch Beetle


Livet har lagt sina rosor vid mina fötter, som utmärkelser för den ovärdige.. Deras doft vänder min mage som en påminnelse om livet jag borde ha levt. Kronblad för stegen jag vägrade att ta, knoppar för livet jag vägrade beröra och rött för blodet på mina händer.. inte minst, taggar för alla mina uppoffringar…





  

Powerless Structures Fig 24


Gick på bio idag, frågade snubben som jobbade där om de nya 3d glasögonen. Fick nej som svar.. jag får endast en suddig bild på höger öga. Eftersom att jag är född utan djupseende kan min hjärna tyvärr inte skapa en 3d bild överhuvudtaget.. inte heller med hjälp av glasögonen. Undrar ibland hur annorlunda min verklighetsuppfattning är från er andra. Jag lever bokstvaligen i en helt annan värld och har ingenting annat att jämföra med.. då jag föddes in i den... Antar att det är min gåva och förbannelse..






    

The Great Gatsby


Han log förstående, samtidigt.. mycket mer än förstående. Det var ett av de sällsynta leendena med en kvalite av evig trygghet i den..En sådan som du kan komma över fyra eller fem gånger i livet. Leendet stod inför .. eller tycktes möta hela den yttre världen för ett ögonblick. Till ens fördel koncentrera den sig oemotståndligt på dig. Begrep en lika långt som man ville bli förstådd, trodde på dig när du ville tro på dig själv och försäkrade om att det hade just det intrycket du hoppades kunna förmedla.. när jag är som bäst.





  


Landscape with the Fall of Icarus


Syrebrist, en tårögd och mascara fläckig gasell. Jag glömmer att det är mars månad när jag springer barfota i mörkret, mina fötter har tappat känseln, grus, salt och snö gör inte ont längre. Klänningen piskar huden röd.. Under mina 18 år på den här planeten har jag aldrig tidigare känt mig mer tom.. men aldrig heller mer levande för den delen.. 






   


Factory Girl


Kubrick, Self-Portrait, 1949


somewhere i have never travelled


-Ta mig till en plats jag aldrig har varit, viskar jag i hans öron som hans händer finner utrymme mellan mina lungor och bröstkorg.. Skapar en kupa åt fågeln i mitt hjärta. Och så gör han det. Lik en karta särar han på mina ben, sjunker under vecken, spårar vener som vägrar skapar banor, som den eländige dricker vin.. jag faller i varje stön, precis som mina dikter, en linje i taget. Fågeln flaxar ännu en gång.. innan den dör.





RSS 2.0