MUSIC


Idag hamnade jag via skype i en diskussion om musik med min gode vän och producent. Vi pratade om musikbranschen idag. För ett tiotal år sen fanns inte den tillängligheten som de flesta musiker idag har till studio och dagens teknik. De få som fick äran att livnära sig på sin musik och höras ute i världen, var de mest utmärkande rösterna och musikerna.. Dem riktiga konstnärerna som kunde förmedla äkta känslor. Känns nästan som att det finns ett skivbolag i varje hörn idag. Med internet kan de flesta amatörerna få ut hur mycket information som helst. Med tv:n har musik övergått till att vara något som hör ihop med människans fysiska drag, en plats där kläderna och sminket avgör hur duktig du är som musiker. Jag har mycket svårt för artister som Rhinna, en symbol för ett perfekt paketerad produkt, producerad av en korrupt musikbransch.

Han ställde mig frågan.. vad är det du vill förmedla med musik? 

Jag har funderat över det under dagen och kommit fram till.. nästan igenting.






Joy Division - She's Lost Control


Cosmic love


En fallande
stjärna föll från ditt hjärta och landade i mina ögon, jag skrek högt när den slet ut mina ögon och lämnade mig blind. Stjärnorna, månen.. de har alla slocknat, du lämnade mig i mörkret. Ingen gryning, ingen dag.. jag är alltid fast i den här skymningen.. i skuggan av ditt hjärta. Och i mörkret kan jag höra ditt hjärta slå. Jag försökte hitta ljudet men den stannade och kvar var jag i mörkret, så mörkret blev jag. Jag tog stjärnorna från mina ögon och gjorde en karta, jag visste på något sätt att jag skulle hitta min väg tillbaka. När jag hörde ditt hjärta slå insåg jag att du var kvar i mörkret också.. istället bestämde mig för att stanna kvar i mörkret med dig.

Tillägnad till min bästa vän som sörjer en närstående.














.


Still on..


SKRILLEX - Scary Monsters And Nice Sprites


Keep calm and party on


Vaknade för en stund sen.. Helt förstörd, hostar noter, åt glitter till frukost. Ber om ursäkt för mina sega inlägg senaste tiden, men jag behöver verkligen vila kroppen. Sist jag sov var fredag förra veckan.. lånade graffitins historia av Malcolm Jacobson, ska vila och läsa nu. 





Jamie Woon - Night Air


Beau travail


Jag är tillbakadragna tårar som aldrig fallit, en demon.. skenbart värdig. Ett fartyg för drömmar om vad som kunde ha varit, kvävts när de långsamt dog.. Jag är lovade löften, bruten. En dröm om hopp som dödades när den sov.. ett tyst skrik i natten. Ett vandrande lik för vilka ingen har gråtit för.. Jag är livet och jag är underbar.. känner så mycket vackert just nu, må mitt hjärta brista, för i så fall dör jag när jag var som mest levande..

Jag måste ut och fira skönhet ikväll..






Timelapse - The City Limits from Dominic on Vimeo.


.


Luffa på torget på söder med dem här två killarna är ganska mysigt... 




Contemporary Galleries 1980-Now


Jobbat varje dag hela veckan men honom har jag alltid lite tid för. Jag blev glatt överraskad på fiket för några dagar sen.. Han berättade om sin New York resa och installationen. Den finns nu på the modern museum of art i New York, verkligen glad för Jonas skull.. Han fyller mig med inspiration varje gång.







Shaggy Ft. Pitbull - Fired Up
Photo1: The installation

Photo2,3: Jonas Kosunen- NY street
 


Stockholm syndromet


Oredigerad bild från gårdagens plåtning för Zylber, jobbar bakom kameran imorgon. Bloggar om några dagar igen.




Where I`m going


Har en hel del att göra, några modeplåtningar som kommer upp snart.. har en hel del pappersarbete att fixa innan jag kan sätta igång. Bloggar igen när det har lugnat sig.







All Mankind - Break The Spell


A Thousand Nights Without Sleep





Dida - A Thousand Nights Without Sleep (Mixtape) by Michel Dida


 

A Thousand Nights Without Sleep (Trailer) from Michel Dida on Vimeo.


There's something inimical about the camera


Det är roligt att jobba framför kameran.. men jag funderar allvarligt på att gå tillbaka till att arbeta bakom kameran. Jag struntade i min egen bal för att istället fotografera, jag vill ha tillbaka den friheten som kameran ger mig.





Photo by: Dno


.


Submarine


Bakom mentalsjukhusets galler ser jag ut i kylan.. vinterland, snöflingor har täckt hela Sverige. Gårdagen är för länge sedan försvunnen.. Jag ser upp mot himlen och undrar hur snön kan falla ner från något så stort? Det var som om den hade en egen vilja. Ibland kan jag tycka att träden är fåfänga.. de har så många stämningar, och de vill att hela världen ska sjunka ner i samma bländande sorg som de känner.

Plötsligt är det som om jag känner hur världen reagerar...







Alex Turner - Piledriver Waltz


För många år sen..


Efter revolutionen i Iran blev mina föräldrar tvungna att fly till Irak.. där föddes jag. Jag minns inte så himla mycket av mina 4 år som jag levde där, men det lilla jag minns är för alltid bränd i min högra näthinna.. Smaken av stekta kaktusar, ökenslätter och ruiner.. jag och min pappa på taket av vårt hus när han gjorde socker.. Jag minns döda hundar och kaniner, tydligast av allt minns jag det röda huset jag ritade när jag var 4 år gammal.. Det var ett hus jag hade bestämt att jag en dag skulle bo i Europa.. Ler lite för mig själv när jag slänger soporna i den gröna konteinern och går tillbaka in i den röda villan, en varm sommar dag i Borås..






Dog lite när jag såg den här underbara kortfilmen..


Lets play the blame game


Jag visar dig mina tänder och du ge mitt leende en komplimang, men fortfarande.. action speaks louder than words. Vi är alltid mindre än kampen vi utkämpar och det lilla bränslet vi har kvar.. kommer alltid att tända en stor eld. Därför gömmer vi den bakom slöjor av halv semantisk kontroll. Vi är optimistiska och försöker kompromissa tills vi inser att det finns ingenting kvar förutom känslorna som nu är bundna till strängar.. Maktövertag visar vi upp i form av marionett dockor, vi ger bort allt gratis.. Men vi ser endast det vi vill se, en paradox.. en söt och farlig galenskap. Vi är mästaren av våra egna öden men samtidigt.. ingenting. Och jag undrar.. så som du lät mig dö.. är jag fortfarande din?







James Blunt -Same Mistake


You can never be to skinny..


Agentur kvinna- jag gillar dina mått.. det ser bra ut

Dno- Tack

Agentur kvinna- jag vill att du kommer tillbaka imorgon och provar lite kläder (fyller i tid och datum på ett papper)

Dno- tack, oki.. visst

Agentur kvinna- En sak till bara.. jag gillar gångstilen och dina mått.. men 2-3 kilo till tycker jag att du kan gå ner..

Dno- jag väger 42 kilo..

Agentur kvinna- (småler) jag förstår, men jag tror några till kilo och du är där (ler)

Dno- (ler) visst , det kan ta lite över en vecka men jag ordnar det

På vägen ut från byggnaden slänger jag hennes lapp i en papperskorg..
(största hoen)




Sex Pistols - Anarchy In The UK  
Photo:Dno




En dag på fiket


Min lillebror och jag har en hel del gemensamt.. trådsmala människor med en hel del humor och självdistans. Vi hade en helt underbar diskussion om Stephen Hawkings senaste bok (The Grand Design) på fiket idag. Min bror är inte ännu en modell som ser snygg ut i Hugo Boss, utan också en kille som bakom kameran har ett växande intresse för fysik och kemi.. och jag delar mer en gärna med mig av min information..

"Because there is a law such as gravity, the Universe can and will create itself from nothing. Spontaneous creation is the reason there is something rather than nothing, why the Universe exists, why we exist. It is not necessary to invoke God to light the blue touch paper and set the Universe going."- Stephen Hawking





Photo 1: my little brother
Photo 2: Dno and her little brother


Set fire to the rain


Dno var så rädd för att vara lycklig.. hon kände att gravitationen aldrig skulle stoppa henne från att gå vilse i rymden.. så hon höll fast vid alla smärtsamma minnen hon kunde, repeterade och ägnade sig åt att minnas varje hatiskt ord, i hopp om att det melankoliska skulle ankra henne till jorden..





Muse- Starlight


.


.


Occupy's V for Vendetta protest mask


Huden är blek, kinderna är berörda av en rosa färg, Ögonen är ihåliga.. och leendet är frusen, tidlös. En fast och kusligt mustaschprydd flin över en djävulsk pipskägg..

Detta har blivit ansiktet för protesterna under 2011. de ockuperade demonstrationerna från Wall Street till St Pauls väljer människor att använda samma mask, en kuslig fantom av en djävulsk musketör, ett glatt olycksbådande underjordisk d'Artagnan. Masken inledde sin revolutionära karriär som ansikte utåt för folket och den anonyma rörelsen. Allt som allt markerar detta en massiv förändring av förmögenhet för en av historiens största skurkar..





Kanye West, Jay-Z - Otis


DNO (V:O)



(vissa av er undrar om jag är skelögd).. när jag var mindre var jag faktisk det, men har genomgått operationer. Dock har jag fortfarande ingen syn på mitt västra öga.. det leder till att jag inte kan se världen i 3D. När jag va liten hade jag mycket svårt för att skilja mellan ett kort på en banan och en banan i verkligheten.. det är grejer jag har lärt mig att försöka avgöra. Jag har svårt för att se djupet i bilden av världen.. exempel: när jag ser en tunnel skapar mitt öga endast en bild av en ring.. Eftersom att det är medfött är jag ganska tränad att klara mig helt oki.. men fy fan va jag är klantig, går in i dörrar, ramlar i trappor, välter omkull allt möjligt, min vänstra kroppshalva har tagit en hel del stryk.. Uppskatta djupet i er verklighetsuppfattning för den skulle jag offra min vänsterhand för.. 




Photo: Dno



Merry Christmas 2007


Jag befinner mig i en mardröm av lycka.. Hon lämnade mig här med mina presenter, tydligen klarade hon inte av smärtan av att jag skulle sitta ensam hemma på julafton. En vilsen Oliver Twist vid middagsbordet.. levande ljus, köttbullar, prinskorvar.. allt man kan äta. Jag känner mig malplacerad vid bordet.. alla är blonda och blåögda.. Borde vara tacksam för att dem välkomnar en främling in till en intim familjemiddag.. Skratten ekar, allting snurrar och vänds långsamt upp och ner.. Plötsligt vänder alla blickarna mot mig och all ljud dör. Jag känner en varm känsla ta över min överläpp.. torkar av med handen och ser blod.. allting mörknar och dör ut.. 




Phantogram - Let Me Go


Neon Bible


A- Tror du att jag kommer känna igen dig om vi träffar på varandra i framtiden?

Dno- Jag vet att jag kommer känna igen dig..

De valen jag har gjort, möten jag har haft, hemligheter jag har burit på.. kommer prägla ett helt liv. Nuet visste aldrig någonting om konsekvenserna av då.. då är här för resten av mitt liv.






Arcade Fire - We Used To Wait


Fragile bird


Sitter i köket.. pappa kommer hem och börjar plocka ut matvaror från sin matkasse, när han tar upp en liten burk med tomatsås stannar han till. Hans blick är fäst vid den lilla burken i vad som känns som en evighet.. till sist tittar han upp på mig med tårar i ögonen - Långt innan ni föddes, under kriget i Iran var det bara jag och din mamma. Vi hade ingen mat och höll på att svälta ihjäl.. 15cl tomatsås var allt vi hade råd med.. Vi levde på en burk om dagen.. den delade vi med varandra..





City and Colour- Little Hell


Candy


Just like the old days.. today the chinese guy gave me a lollipop!


Photo:Dno

Los Campesinos! - The Sea Is A Good Place To Think Of The Future




RSS 2.0