Mörkret har de vackraste färgerna..


Butterflies

Inatt snöar det i Stockholm, södermalm dansar med ett snötäcke. Måns Billner skapar känslor med sina fingertoppar när jag läser en av mina dikter/låtar... Ett skämt på 15 minuter slutar med ett vackert pianostycke till min röst.. Jag tackar honom för en helt underbar dag..



Här har ni vår låt- Butterflies

(klicka på länken och sen Jade-butterflies så spelas låten)
http://www.speedyshare.com/files/25431724/Jade_-_Butterflies.mp3

He sighs, leaving her speechless
What a day to ask someone to die
And tomorrow, he will know better than she
There for there will never ever more be a we
For he sees it, he feels it
and he knows

He took the last breath of this creature
he pushed it down and it will never rise again
He stroke it one last time with his fingers
and now he has gotten it`s colours all over his hand
For what you ment is not what you got
and what you got is a death of a butterfly
Is a death of a butterly...

Lyrics written by: Dno





utkast: nov, 27

Klockan är kvart över fem på morgonen.. Antar att du vill läsa fler utdrag från mitt konstiga liv. Men vet du vad.. jag existerar inte för att enbart underhålla dig, clown. jag skriver inte heller för att ge dig tillfället i act att snoka runt i mitt liv, gå aha och rota lite till... inte för att du ska försöka förstå mig, misslyckas varje gång.. Nej jag skriver inte för dig. Bryr mig bara inte tillräckligt mycket för att tänka .. för vem?






Machete don't text.


Utkast: Nov. 20, 2010

Ljudet av vattnet i duschen.. Sirenerna utanför ekar över londons gator.. endast ett obekvämt pip i mitt huvud, dunkar min hjärna som en hora. Jag reser mig upp och sätter ner fötterna vid sängkanten. Här igen, fyra år för att jag faktis älskar honom.. Två gladiatorer som vägrar ge sig, sadister, envisa, lättköpta.. Men vet att jag aldrig kommer säga det.. att jag älskar honom





Utkast: Nov. 24, 2010

Det är mitt eget fel alltihopa.. sömnlösa nätter, tomheten, kval, lidande, hallucinationer... mitt eget fel. Udda var jag som barn, konstig och skum i tonåren.. fuckt up wierd i vuxen ålder. Ingen Chopin eller Kafka i världen kan ändra mig. Vem ljuger jag för? Alla besökta utställningar och installationer har vart bortkastad tid, inte funnit mitt inre väsen.. Tavlorna jag har målat under mitt liv, musiken jag har skapat... inte ens den här texten jag skriver får något att kännas okej. Sanningen är oäkta.. jag måste helt enkelt ut i världen och försöka finna något eller någon som kan få mig att förstå..







Utkast: Maj 12, 201

Konst har alltid vart en stor del av mitt liv, jag minns hur jag för några år sen var tvungen att undervisa konsthistoria på mina egna bildlektioner.. allt för att kunna köpa lera billigare via skolan.. Efter lektionerna satt jag oftast kvar och läste böcker i min ensamhet. En bok som kom att förändra mitt liv...




Utkast: jan 12, 201

A- Jag visste att du skulle bli min en dag..
D- Jasså?
A- ditt hår, jag blev kär första gången du släppte ut..

Jag börjar skratta åt den smöriga konverationen.. men hennes blick förblir lika seriös och ödemjuk. Hon lutar sig fram och kysser mig, sen res..



Utkast: jan 1, 201

Klockan är över sju på morgonen... fortfarande ingen sömn. Gick ut på balkongen för lite luft, vintern är här och de stora maskinerna är i full gång med att plöja snön.. det pep till i öronen samtidigt, fyra år av tinitus brukar låta så. I all oljud börja jag le lite för mig själv. Det ordnar sig, allt kommer att ordna sig..






Mikrofonkåt


Utkast: jan 8, 201

Så mycket ciggarettrök i köket, svårt att andas.. varmt också. Glass? A fan hämta en till mig med, jag är snart färdig. På bordet framför honom ligger det tre högar med pengar, några hundratusen.. minst. När jag öppnar frysen för att ta ut glassen lägger jag märke till något som inte hör hemma i en frys... En blålila människotumme. Medans vi äter glassen förklarar han att någon är skyldig honom pengar. Han hinner inte berätta färdigt historien... frugan och barnen är hemma från ICA..




Utkast: Maj 1, 201

Han hade precis som oss alla andra sina drömmar när han var yngre... men idag är hela hans liv liknad vid vägen han kör bilen på denna kväll... en oändlig cirkel.. Med en fet joint i ena handen och den andra på ratten röker han upp sina drömmar. Hans manlighet skulle reflekteras på det han har åstadkommit i livet arbete, kändiskap, pengar, brudar, respekt, FAME... Istället kör han upp bilen som han köpte för några hundra tusen i kontaner genom att hussla.. stannar den där hans drömmar börjar... jag kliver ur och tackar för skjutsen även fast jag höll i bilbältet hårt.. jag kliver in på nattklubben i mina klackar och ser det ... killens luftslott.. vid mitt bord.

Det sägs att vi lär känna oss själva med åldern, vår identitet formas... Men jag känner mig bara mer och mer vilsen för varje år som går. Att kastas mellan världar fyllda av sex, droger, kändisar, misshandel, fattigdom, rikedom, bibliotek, gränder, modellagenturer, betonghus, miljondollar hotell, konstmuseer, parkbänkar och bondgårdar... Man lämnas med den viktigaste frågan, vem fan är jag?




SKATEISTAN: TO LIVE AND SKATE KABUL


Utkast: Maj 24, 201

Jag gillar människor med karaktär.. är också mycket medveten om att jag är fortfarande ung, men jag har insett något som vissa människor går i graven utan att greppa... Jag lever poesin som jag aldrig kommer att kunna skriva, andra skriver poesin de aldrig riktigt vågar inse..



 Tobey Rover är en gammal klasskamrat, en kille med karaktär.

  






I am the kind of girl that roots for bad guys in the movies..







Utkast: jun 1, 201

Försökte se mina ögon i den reflekterande glasskivan inatt... Det var längesen.. om ens någon gång. Mina synorgan är rovdjur som smyger sig på sitt byte, mina läppar.. Nattsvart, allt du kan höra är offrets rop på hjälp... mina öron rycker till...





Will Smith - Bill Clinton

I don't do drugs. I am drugs.


Broken wings


Written by: Dno



amen

På fiket sitter vi och har en djup dikussion om Gud finns eller inte, medans alla pratar i munnen på varandra minns jag mina ensamma nätter som barn... Hur jag öppnade mitt lilla smyckskrin, pappa köpte den till mig i Stor och Liten.. Den lilla ballerinadansösen börja dansa i speldosan varje gång den öppnades. Jag blundade och bad till Gud...

Med åren förstod jag att det spelade ingen roll, livet är kaos..  Ingen gudomlighet, Jahve, metafysik eller paranormala makter kan styra något så morbid som självaste livet. Jag slutade tro på gud för längesen.. 



Suna No Oshiro- Music Box 




lost lullaby

Klockan är över sex på morgonen och fortfarande har jag inte fått någon sömn... gick ut på balkongen nyss för att ta lite friskluft, hela staden sover... Ibland tror jag att jag är en alldeles för känslig varelse för den här världen...



bullet proof

Jag har haft en återkommande mardröm i många år... Jag är en liten flicka som sitter ihopkrupen i ett hörn i ett gammal kök.. Några meter bort sitter det en människa på golvet och håller ett fast grepp om en gråtande liten pojke som är endast några år äldre än mig. Brevid dem står en äldre man upp och håller i en grillspett som glöder i handen, han värmer järnstången på ungsplattan omsorgsfullt... När han närmar sig den lilla pojkens arm.. gräver jag mitt ansikte ner i mina händer. Barnets bönade skrik skär griffeltavlan i min själ, det ilar i hela kroppen och jag går in i ett tillstånd av vakum... rycker till och vaknar kallsvettig.. Jag kan aldrig somna om på nätterna för att denna händelse är tragisk nog ett bortträngd minne av en verklig händelse som min hjärna återspelar i mitt omedvetna...ormgift i min vardag.



Slow motion bullet through various objects


all hallows eve



PHOTOS BY DNO

One golden ticket left

Hon bränner cigaretten på samma sätt som oss, ett djupt bloss med giftig tobak, tjära som räcker till oss båda. Jag förstår inte vad jag har gjort för fel?.. Förlåt att du hamnde i kläm, det var aldrig min mening.. Jag tittar upp på henne och förundras över att tjejen förstår fortfarande inte .. Det är inte du utan människan du är med. När jag repeterar hennes egna meningar får hennes ansike en gul illamående färg... Han är en sexmissbrukare, drog, alkohol och en spelmissbrukare.. han misshandlar dig och du accepterar det. När jag förklarar att jag inte tänker sitta och titta på medans hon förstör sitt liv går hon sin väg... En människas öde som en gång var en nära vän.. våra oskyldiga år och den disciplinerade uppväxten i förorten känns plötsligt mycket långt borta..


En sista grundtanke


Written by: dno

I LOVE TYLER SHIELDS




Library of my soul

A book crying for long lost images
A fealing frozen in time longing for unwritten pages
There are to sides to every coin and yours will always win
for I am the weak one
Never again will I fall for a wind that lights it self

Written by: dno

RSS 2.0