The Matrix


The Matrix kommer för alltid att vara en av mina absoluta favoritfilmer. Hela filmen är en orgasm av filosofi som får mig att komma varje gång. Kant, Berkeley, Socrates, Platon, Descartes, Bayard, Nozick, Pierre Simon la Place, Hume och Schopenhauers filosofiska tänkande hittar jag i olika scener. Även den kristna ortodoxa narcissistiska världsbilden går som en röd tråd igenom filmen, med tillslag av hinduismen. Helt underbart!






There Is No Spoon
The Matrix — MOVIECLIPS.com

Terrah you little shit


Hösten är här, långsamt känner jag kylan. Vi går på en liten promenad i området.. Hon pratar om getingar som höll på att ta ut hennes ögon, maten som de försöker förgifta henne med och all blod som rann ut ur hennes farfars ögon.. Jag nickar och andas in den friska luften.. långsamt gräver jag in mina fingrar i hennes.. Jag finns här den här gången..






(bilden föreställer handskar gjorda av människohud som hittades i Ed Gein`s hus)

Jamie Woon - Blue Truth          


A Pic For You


Till er som tjatar om fler bilder på skelletet bakom bloggen.




Feel


Kom och
 håll min hand, jag vill ha kontakt med de levande.. Jag är inte säker på om jag förstår mig på denna roll jag har fått. På nätterna sitter uppe och talar med gud.. men det enda han gör är att skratta åt mina planer.. min hjärna talar ett språk, jag inte förstår..






Jamie Woon- Shoulda


.


Infinity


Så länge jag kan minnas har astronomi varit ett av mina stora intressen. Min pappa lärde mig vid en mycket tidig ålder kartan över stjärnhimlen och med åren har viljan att förstå sig på kosmos vuxit. Jag inser idag varför han presenterade mig för Einsteins relativitetsteori, kvantum och singulariteten vid universums skapelse.. Big Bang. För att alla mina problem känns obefintliga när jag ser ut i det okända..

Kolla in denna
glödande rubinröda bild av Lambda Nebulosan, även känd som IC-2944. European Southern Observatory (ESO) släppte den här bilden för 4 dagar sen. Det är ett moln av väte, belyst av varma ljusa nyfödda stjärnor. Det är Wide Field Imager på MPG / ESO 2,2-meters teleskopet vid ESO: s La Silla- observatoriet i Chile som har tagit denna bild.



Bild nr 2 föreställer fluktuationer i den kosmiska bakgrundsstrålningen. Idag räknas denna strålning som ett starkt stöd för Big- Bang teorin.








Yellow Submarine


De känslor
som gör mest ont, som sticks mest.. är de absurda känslorna.. Längtan efter omöjliga saker, just för att de är omöjliga.. nostalgi för det som aldrig blev. En önskan om vad som kunde ha varit, ånger över att man inte kunde vara någon annan, missnöje med världens existens. Alla dessa halvtoner av själens medvetande skapar i oss en smärtsam landskap.. en evig solnedgång av vad vi är.






Tim Hecker - Borderlands



Jag fortsätter att be om ursäkt för hur awkward jag är när ni läsare kommer fram... sorry

Stronger than ever


Tuffa tider? Nja.. Jag sa upp mig på jobbet för några dagar sen.. Bestämde mig för att starta ett nytt projekt. Men det är några veckor kvar tills allting faller på plats. Under tiden har jag spenderat mina senaste dagar på sjukhuset, en människa jag älskar behöver mig just nu och jag är tacksam för ledigheten jag har.. Folk runt mig verkar oroliga och beklagar situationen.. men jag mår bra. Allt det jag gör för henne har hon redan gjort för mig.. Liksom det minsta jag egentligen kan göra.. 









Den ensammaste valen i världen


Forskare har
spårat henne sedan 1992 och de har nu upptäckt problemet..

Hon är inte som alla andra valar.. till skillnad från alla dem andra, har hon inga vänner. Hon har inte en familj, hon tillhör inte någon stam, packa eller gäng. Hon har ingen älskare, hon har aldrig haft en heller. Hennes sånger kommer i grupper om två till sex kallelser, som varar i fem till sex sekunder vardera. Men hennes röst är olik alla andra valars. Den är unik..  Medan resten av hennes sort kommunicera mellan 12 och 25hz, sjunger hon på 52hz.  Forskarna har kommit på att det är just detta som är problemet. Inga andra valar kan höra henne. Var och en av hennes förtvivlade rop för att kommunicera förblir obesvarad.






Geniernas geni



.


Reason not to


Det var
otroligt logiskt att kyssas, som en metall-mot-magnet drar mellan två personer.. det var ett under att vi fann styrkan att hindra oss själva från att ge efter varje sekund. Om det ska vara rätt.. Borde världen vara en virvel av kyssar där vi sjönk och aldrig fann styrkan att resa oss igen..






Ludovico Einaudi- Nuvole Bianche


Where is my mind?


Folk säger
"jag ska sova nu" som om det var ingenting. Men det är verkligen en bisarr aktivitet när man tänker på det... För de närmaste timmarna, medan solen är borta.. ska jag bli medvetslös, tillfälligt förlora befälet över allt jag vet och förstår... När solen stiger igen, kommer jag återuppta mitt liv. Om du inte visste vad sömn var för något och du hade endast sett det i en science fiction-film.. skulle du tycka att det var mycket konstigt och berätta för alla dina vänner om filmen du hade sett..






Pixies - Where is my Mind


We are shaped by our thoughts. We become what we think




A bunch of numbers


Det är sorligt att se en bok brinna,
sorglig syn.. för även om en bok är inget annat än bläck och papper, känns det som om idéerna i boken håller på att försvinna eftersom sidorna brinner ner till aska. Och bokomslaget.. svart och ihoprullad.. elden gör sitt onda arbete. När någon bränner en bok, visar de total förakt för alla de tankar som producerade sina idéer.. alla de problem som drabbade författaren.

Jag brände din bok..







Ludovico Einaudi - I Giorni


.


I Quote


Jag såg ett citat idag och insåg att en fråga jag fick inne på psyket bestod av ett citat av Ludwig Wittgenstein. Han som ställde frågan till mig var min bästa vän där inne.. ändå minns jag inte hans namn..


?? - Döden är
inte en händelse i livet.. vi lever inte endast för att uppleva döden. Evighet innebär inte
en
 oändlig tidslig tid utan tidlöshet, det betyder att livet hör till dem som lever i nuet. Lever du nuet?

Dno - Jag tror att människan hela tiden strävar efter det.. men ingen kan.






Christina Perri- Jar of Hearts



Vi tackar mamma för generna


Jag gick förbi min lillebror för några dagar sen och tog en titt på hans modeplåtning för street, han är duktig. Blev själv förvånad hur proffsig han är för att vara 18 år. Jag minns första gången jag släpa med honom till Mikas agentur och nu... Kul att se honom rocka Hugo Boss, David Design och Boomerang.


Fick precis dessa bilder i min inbox av hans chef, var tvungen att dela med mig.





.


It's all make believe isn't it?


Jag hemma i soffan.. jag på jobbet.


I`m Sorry


Tidigt imorse erkände jag en sak för mig själv.. Jag gjorde dig fel. Jag inser nu.. trots att du var den enda människan jag har släppt in i mitt liv, skalat av mig för och kunnat se en framtid med.. Du är inte saknad. Jag är känslomässig avstängd, hela den tiden i mitt liv är idag ett vakuum.. ett svart hål. Men jag inser nu.. du var inte den enda, jag slet oss i stycken.. lika mycket från mitt håll. Jag hade sett för mycket av livet, du för lite. Om vi träffades idag.. skulle du låta bli att svika mig? Eller tvingas omständigheterna i våra liv att såra varandra oavsett tidslinje, plats, situation..





Dan Black- Wonder


George Orwell


Vi vet att
ingen någonsin griper makten med avsikt att ge upp det. Makt är inte ett medel, det är ett slut. Man behöver inte upprätta en diktatur för att säkra en revolution, man gör revolution för att rentvå diktatur.





LET YOU KNOW


Det finns
en kant till livet.. den går inte att definiera eller spola tillbaka i en elegant försök att spara tid. Nej, istället skär den tankar i bitar och serverar dem på drömmar, kastar tärning med verkligheten fast med en gnutta av hopp.. Var försiktig och kom ihåg.. Innan du flyter, måste du drunkna..





Ana Tijoux - 1977


My fingers are twitching


Att växa sig stark är ingen
vacker sak.. det växer valkar nära brösten, lungorna blir till tegelstenar. Andningen blir lite tyngre med varje utandning, varje droppe väger ner dina axlar lite mer...

Ditt hjärta förlorar kontakten med verkligheten.



Basquiat Interview


.


Miles Davis - It Never Entered my Mind


Nancy Sinatra- Bang Bang


Are we alive?... NO


Att göra
något av ingenting.. Om det finns en regel som spänner sig över alla fantasivärldar, alla magiska varelser, en regel som rymmer Midgård, Narnia, Hogwarts och de yttre delarna av universum.. det är att något inte kan göras från ingenting. Saker kan anropas från någon annanstans, förvandlas från något annat, det kan vara dolt och upptäckas, ändras och återställas, men faktum kvarstår att något inte kan komma från bokstavligen ingenting.. Ändå förbrukas vi av denna möjlighet, hänförda av detta obestridliga faktum..



Nina Simone- Feeling Good

Philosophy of a knife


Jag gick över till henne för att säga hej och visa att jag fortfarande vill ha en relation med henne.. Och nu står jag här vid dörröppningen och ser in till köket, allting står still.. Mina händer är ganska lugna.. vet inte riktigt om det är till följd av den chockerand synen. 6 meter bort, inne i köket, i ett hörn.. får hon ryckningar medan hon ligger i fosterställning.. Jag hade mycket svårt att höra vad polisen senare sa till mig, det enda jag såg framför mig var.. Det djupa uppspruckna såret med kniven kvar inuti magen och all blod.




Heavy Shit



Your decision


Det händer att folk kontaktar mig och ber om hjälp.. speciellt nu när hösten kommer. Det handlar oftast om studier och information kring det. Men det mest udda var när en man ville att jag skulle.. ta fram så mycket information jag bara kunde kring tullsystemet i Sverige och skriva det i form av en manual.. Jag funderade på saken och tackade..




 
U2 - Beautiful Day


Zero silence


Under 2011 begav sig folket i Mellanöstern och Nordafrika, inspirerade av sin ungdom , ut på gatorna för att slåss för sina rättigheter.. Upproren startade i Tunisien där den unge gatuförsäljaren Mohammed Bouazizi tände eld på sig själv den 17 december 2010 i protest mot att polisen konfiskerat hans försäljningsvagn.. Hans självbränning tände en låga som skulle komma att brinna genom regionen och starta uppror i länder som Egypten, Jemen, Bahrain, Lybien och Syrien.. jag väntar tålamodigt på den dagen då järnhanden släpper Iran och jag får tillstånd att återvända hem..







RSS 2.0