No prison for my mind


Hon tar tag i min arm och snurrar runt, musiken skriker frihet.. Min hjärna har släppt taget om fängelsecellen jag oftast befinner mig i. Ikväll vill jag inte veta vad speglar är gjorda av, hur jag dör, hur livet kunde ha sett ut.. vad mitt hjärta slår för.. Toner ropar efter mig och jag dras långsamt med.. Jag till låter mig själv att vara precis som alla andra.. för några timmar.





NERD- Lapdance        PHOTO- jag och min syster


Anis..


an.. eftersom varje andetag jag tar drar mig en sekund närmare den dagen min mor dör.. Eftersom varje andetag jag tar drar mig vidare från ögonblicket hon fångade min fars ögon... Eftersom varje ord är ännu en sten jag bär för att få plats i denna institution som jag bygger.. För att dagarna kan radera något som jag aldrig såg.. Oc









Art is what you can get away with


Varje sång har sina minnen, varje sång har en förmåga att lappa ihop eller krossa ditt hjärta.. stänga ner ditt hjärta och öppna dina ögon.. Men jag måste erkänna att jag är rädd att om jag iakttar någonting tillräckligt mycket.. förlorar den sin mening...





The Killers - When You Were Young



.


videos

Let me go..


Klockan är snart 4 på morgonen.. vaknade för några minuter sen..

Medans vi faller ner i mörkret min vän.. hör mitt hjärta ekon av dina tårar. Sorg omger hela min säng och jag ger upp innan jag ens hinner börja... Rättfärdigat självskapad fattning. Drömmar är värt att sova för, mardrömmarna vågar inte längre komma nära.. Tiden har en förmåga att alltid springa mot mitt förflutna.. Allt detta medans jag knackar på minnets dörr.





Phantogram - Let Me Go


We're all mad here..


Alice came to a fork in the road... 

Alice-  Which road do I take?
The cat- Where do you want to go?
Alice- I don't know,
The cat- Then.. it doesn't matter.



SMALL BLACK:LADY IN THE WIRES


In the public eye


Han drar sina armar i kors och börjar skratta när han säger till journalisten att tjejer aldrig har varit ett problem.. Jag känner mitt hjärta hoppa ett skutt. Jag vet att bilden han ger ut av sig själv i tv rutan är mycket annorlunda från hur han är i privatlivet.. Men fortfarande.. Han ringer 3 timmar senare och ber om ursäkt och säger att intervjuerna drog ut på tiden. Jag ställer mig själv frågan om jag verkligen vill leva med honom.. Han är alltid på varje kanal och överallt i världen men sällan hos mig..





Crystal Castles - Celestica


So out of order


Ibland tror jag att
vi lever igenom saker bara för att kunna säga att det hände... Att det inte var någon annan, utan det var mig det hände. Och ibland kan vi leva endast för att försöka slå oddsen. Jag är inte galen.. även om många tycker jag är det.. jag lever i samma värld som alla andra. Jag ser bara lite mer av det.. och jag är säker på att du gör det med..




Lykke Li - Little Bit (AutoErotique Bootleg Remix)


.


videos

I'd rather die young and pretty than be ugly and old



Jag skriver inte poesi för att det är gulligt. Vi läser och skriver poesi för att vi är medlemmar av den mänskliga rasen... Och den mänskliga rasen är fylld med passion... Medicin, juridik, ekonomi, teknik.. dessa är viktiga sysslor och måste finnas för att upprätthålla livet. Men poesi, skönhet, musik, sorg, kärlek.. det är vad vi som håller oss vid liv...





Right Here, Right Now by Fatboy Slim


The sound of music..


Jag satte mig ner med min pappa igår och berättade om mina planer.. Jag har varit säljare, städerska, fotograf, lärare, ställt ut tavlor studerat osv.. men jag har hela tiden vetat vad jag vill jobba med.. Musik. Allt för många år har jag levt med rädslan för att misslyckas men.. jag är redo nu. Han satt tyst en stund.. - Jag vet vad du känner, elden som ständigt brinner i ditt hjärta. Viljan att hela tiden uttrycka sina känslor.. Din dröm var min dröm, men mitt liv har genomlidit krig, folkmord, tvångsflytt och smärtan av att förlora den jag älskar. Jag finns vid din sida.. berätta nu hur du hade tänkt att gå till väga...

Ibland undrar jag hade varit mänsklig om det inte vore för honom..





The Beatles- Across The Universe 

 

Total paranoia is just total awareness


Helt plötsligt
insåg jag att jag hade gjort något som skilde mig från resten av de människor jag kände och det var något som aldrig kunde göras ogjort.. insåg från den stunden att jag aldrig skulle kunna vara som andra normala människor. Jag måste ha stått där i detta tillstånd i 20 minuter. Jag har aldrig känt en sådan tomhet som jag gjorde just då och jag kommer aldrig heller att glömma den känslan. Det var som om jag gick över till en annan värld.. En värld jag aldrig kan komma tillbaka från.





To be or not to be..


All my pens
Seem to be out of ink
Or
Am
I
Just
Running dry?
Dry of words to say,
Dry of ways to rhyme.
Does this mean,
I’m becoming sane?

Ni får ursäkta mina sega texter sista tiden.. jag tror jag mår för bra..




Paint It, Black-- The Rolling Stones


Eat me before i rot..


Ibland tänker jag
: varför försöker jag sätta ord mina tankar?.. Du förstod mig aldrig när du hade tillgång till allt jag var, när mitt liv och sinne var som en öppen bok.. Jag fanns där för dig att läsa när som helst. Och nu skriver jag i tron om att du skulle förstå endast småbitar av mig?.. Bitar som endast är baserade tillfälliga flyktiga beskrivningar av övergående känslor som är så förmörkade att de motsätter.. Phoenix. Varför skulle du någonsin se elden i mig, när det även finns is? Du såg alltid det värsta i mig.. även när jag flög inför dina ögon.







Meow


Allt eftersom tiden går.. Slutar du tänka? Slutar du undra? Slutar du betrakta det som blommar i vinden? För kanske är förmågan att undra allting vi människor egentligen är.. och reflektera allting vi kan vara, att ta de stunder i livet att begrunda världen i några få sekunder.. Det är vad som andas syre mellan varje hjärtslag..




Steve Aoki: "Licky (Work It Out)" and "Shake and Pop"


Like roses we blossom and die..


Våren är här.. Vi njuter av vädret på en bänk vid sjön och promenerar långsamt hem. När vi passerar bron ser jag att minnesmärket efter killen som tog livet av sig är borta, det är nya graffitimålningar som täcker väggen vid tågrälsen. En av mina vänner har tom glömt bort hans namn.. Vi börjar prata om hur fel det kan gå i livet.. Adam kommer ut från fängelset säger en av mina vänner.. Jag är glad för hans skull, den andra måste folk sluta tycka synd om... Efter 30 min går vi igenom Fröslunda.. Slog mig att jag inte har sett den stora plankan än, RIP Marlon.. jag fick höra om hans död när jag målade i Göteborg, han var för ung.. När vi närmar oss Råberstorp börjar Rocky skratta.. Varför har de planterat en buske mitt ute på grusplan?.. den har börjat få knoppar..  




The XX - Intro


Poor excuse for a poet


Jag
är rädd för att inte vara tillräcklig, att jag aldrig kommer att bli vad du förväntar dig av mig.. Endast en tyst dagdrömmare som leker med ord. Jag älskar att manipulera dem, plocka isär och göra dem vackra om jag väljer... Tyvärr, mina ord är det enda jag kan erbjuda och för dig.. det kommer aldrig vara nog..





The Beatles - Girl


It's a funny world we live in. Speaking of which, do you know how I got these scars?



Jag fick en mycket lång "kommentar".. igår tror jag att det var.. Jag satte kaffet i halsen, tack för brevet det värmer.
hade älskat dig även om du hade varit lesbisk.. 







.


videos

What A Shame


Att föreställa sig framtiden är en slags nostalgi.. Vi spenderar hela livet fast i en labyrint, spenderar hela vårat liv på att försöka fundera ut hur vi ska slippa den en dag.. Hur underbart allting kommer att bli då. Vi planerar inför framtiden och strävar efter målet.. Men sanningen är att vi aldrig kommer att komma ifrån det.. vi är för alltid kvar i labyrinten.. använder endast framtiden för att kunna fly från nuet..





Thinking About You - Radiohead


One person's crazyness is another person's reality


Jag har
alltid varit mer bekväm med att göra beslut från det undermedvetna nivån.. eller baserade på känslor, eftersom jag tycker att det är mer sanningsenligt för mig.. intellektuellt..  jag tänker inte på det sättet eftersom jag blir oftast obekväm. Jag är mer försiktig med min intellektuella sinne.. det utvecklas mycket lätt till vanföreställningar om jag tänker för mycket på det sättet..







Jag var lätt att rädda


Idag gick jag till stadsbiblioteket, satte mig ner där med en penna och ett block. Jag skriver en självbiografi i samarbete med polis och socialstyrelesen här i stan. Meningen är att jag ska peka ut vart det gick fel i mitt liv, var jag föll mellan sprickorna i samhället och var någonstans det fattades hjälp. Att sitta där och reflektera över sitt eget liv, tvingas att minnas ett trasigt liv fylld med blod.. Jag inser att jag är en förlorad varelse sedan länge.. Jag är ett perfekt exempel på hur ni inte ska leva.. 





Chopin - Nocturno en si bemol menor Op 9 Nº 1


Visste inte vad jag skulle ha för överskrift..


Nytt bloggrekord.. Jag välkomnar alla nya som har hittat hit, ser att jag har fått läsaren från Polen Också. För er som vill lämna frågor och kommentarer så trycker ni på blogg inlägggets överskrift. Känns konstigt det här.. ehm tack.





With both my hands, looking down at the brain inside my skull


När du tar livet av dig själv.. Universum lär sig att trösta dig. Om ni läsare undrar vad det är som händer med mig.. Efter morgonkaffet blir min hjärna hårdare och glansigare, mitt ansikte blir mindre orolig och mina ögon rör sig snabbare. Delar av vätskan i min kropp flyttar från insidan av mitt huvud.. ut mot omvärlden.. Där avdunstar jag.. Det farligaste vapnet i universum är en sfär- formad kniv, låt mig förklara vad en sfär- formad kniv är, vansinnet av en sfär- formad kniv.. Jag ska sova nu, jag kommer att släcka.. ljuset.

Alla vi dagdrömmer på bussen..




Moloko- Sing It Back (remix)


I Will Dance On Your Fucking Grave


Han gick ner på sina knä, skrek och ryckte sig själv i håret, han grät... Han grät varför gör du detta mot mig? Varför måste jag lida.. det är dina val. Den andra killen sa inte mycket utan stod helt tyst med tårar i ögonen. Han skrek att horungarna hade brutit sönder hans dörr med en yxa och försökt att ta sig in.. Han reste sig och slog på dörren, gråtande sprang han ut på balkongen.. Det skreks nej stanna efter honom!.. Men han gjorde det.. Han tog tag i balkongräcket och hoppade.. Jag var 12 år gammal och stod nyvaken ute i hallen..



The Strokes - Killing Lies


Under Ytan


Mina klackar ekar i det tysta konstmuseet, vi har vandrat omkring i flera timmar nu. Han säger att mina ögon blir jättelika när jag betraktar en Dali målning, varför Dali frågar han mig.. Jag försöker hitta ett sätt att formulera mig.. Jag växte upp i förorten, värdetransportrån, mord, misshandel.. att gömma kokain och vapen när polisen slog till.. Det var min verklighet.. Att sitta uppe sena nätter och läsa konstböcker, leva in mig Dalis surrealistiska målningar.. Det var min räddning.. Hmm nej det går inte.. vi är från två olika världar.. Jag förklarar istället att jag beundrar Dalis målningar för mystiken, flera av hans verk är direkt målade över Da Vincis mallar.. En surrealistisk värld som täcker verkligheten.. lite som min egen verklighet.. Vi lämnar museet och vandrar vidare för att ta en titt på Big Ben och London Bridge.. 











.


videos

I want you to hurt me


Jag kommer att sträcka min hand efter din hand i den kalla vintern, jag kommer att sträcka ut min hand efter dig i värmen på sommaren... Men om jag under mitt korta liv inte kan nå gryningen av våren.. Jag lovar vid allting under solen.. jag kommer att nå dig med mina vingar...




T.A.T.U - All The Things She Said


THIS IS NOT AN ELEGY


Vid 16 års åldern var jag olaglig och lysande, jag hade tuggat mina naglar till halvmånar. jag tog av mig mina kläder i slutet av januari.. Var med om hemliga bilolyckor, hemliga hysterier. Jag öppnade min mun för att svälja stjärnor. I baksätet lärde jag mig en alkemi om skuld, lust och avstånd.. Jag var outvecklad och total, svor som en sjöman. Jag var en mördare, en alkoholist och en knarkare... En hjältinna med en silvertunga.. Vissa dagar ser jag mig själv i tredje person och talar med henne i andra person. Jag säger..

- Jag kommer att träffa dig i mina drömmar, kommer känna igen dig.. genom din stillhet och skakningar.



Vitalic- Your Disco Song 


I am living the stories every day that my parents wouldn`t let me read


Folk
talar alltid om frihet. Friheten att få leva på ett visst sätt.. utan att sparkas runt. Självklart.. ju mer du lever på ett visst sätt, desto mindre känns det som frihet... När det kommer till mig själv.. Jag kan förändras under loppet av en dag. Jag vaknar och jag är en person, när jag somnar.. Jag vet med en stor säkerhet att jag är någon annan då. Om jag ska vara ärlig.. Jag vet inte vem jag är för det mesta..





PHOTO BY: DNO


.


You are invited to the other side of sanity


Jag vill sticka hål i min syster, trä en tjock tråd genom hennes kropp.. Sy fast henne vid mig själv.. det gör inget om vi förblöder till döds.. Jag älskar henne..





I discovered to my joy, that it is life, not death, that has no limits


Låt mig klargöra en sak här... Ålder har ingen verklighet förutom i den fysiska världen. Kärnan i en människa är resistent mot tidens gång.. Vårt inre liv är evigt, det vill säga att vår själ är lika ungdomlig och kraftfull som när vi var i full blom. Tänk er kärlek som ett tillstånd av nåd, inte medel till någonting.. det vi kallar för kärlek är mer som.. Alfa och Omega.. Ett självändamål.




The Strokes- Someday


Rebirth


Jag styrs av övertygelsen om att människan inte föds endast en gång.. Dagen våra mödrar föder och ger liv till oss. Utan livet tvingar oss att om och om igen att föda om oss själva på nytt. Dagen du svek mig.. jag klippte av mig mitt hår, jag klippte av oss.. och föddes om på nytt..





videos

Längesen jag fota så sköna killar som dessa



PHOTO BY: DNO


New York City Cops


Jag minns första gången jag såg The Strokes live. Jag var på Jazz- festivalen i Montreux med mina systrar. Efter Busta Rhymes uppträdande gick dem vidare. Men jag stannade för att höra rockmusiken (outcast i familjen för att jag hela mitt liv vart en rockare). Juilan Casablancas presenterade sig och jag blev... kär. Idag finns deras musik i bakgrunden av nästan alla mina minnen..  



The Strokes- The modern age (live at Montreux Jazz Festival)


videos

Vi Var CP


Nere i källaren i det rosa huset.. Vi har slitit i månader, målat om väggarn, köpt nya möbler , spikat och hängt upp alla hans gitarrer. Han tar ner en och sätter sig ner på sängen. När han börjar spela på sin gitarr, faller hans långa sidbena ner och täcker hans ansikte.. Han är min.. bara min, jag ler.. Tar av mig min tröja och ställer mig framför honom.. han slutar att spela.. Går upp och ställer sig framför mig, tar mig runt midjan. Hans slitna skjorta doftar källare och tvättmedel. Jag ställer mig på hans tår.. Vi dansar långsamt i vad som känns som en evighet.. 



ADELE - One and Only


When inspiration does not come to me, I go halfway to meet it





Hit me Ike. Hit me!


Jag tror att vi människor måste lära oss acceptera att smärta är en stor del av livet.. känns som att vi har lite svårt för det. Det är så att vi hotas med lidande från 3 olika håll.. 1 Från vår egen kropp, som är dömd till förfall och upplösning.. 2 Smärta och ångest som varningssignaler, från yttre världen som kan rasa mot oss med en övervädigande och skoningslös styrka av förstörelse... och slutligen.. 3 Från våra relationer till andra människor, det lidandet som kommer från den sista källan är kanske mer smärtsam än någon annan..



Adele- Rolling In The Deep


God Who?


Religion
är en illusion och den hämtar sin kraft från det faktum att det faller in med våra instinktiva önskningar..




RSS 2.0